Gevangen? Laat je creativiteit er op los!

Gevangen? Laat je creativiteit er op los!

Deze titel past -op het enge af- bij mij: een maf mens, Monique aangenaam! Ik heb het roer voor de zoveelste keer weer eens omgegooid. Waarom dan, vraag je je misschien af? Nou simpel, ik ben een maf mens dat zichzelf ongelofelijk in de weg kan zitten. Hoe dan? Dat zit echt in de aard van het beestje en is een waarheid als een koe, letterlijk en figuurlijk. Van kind af wilde ik altijd iedereen al pleasen. Dat zit wel zó in mijn systeem, dat ik vandaag de dag nog steeds een druk voel en verantwoordelijkheid om anderen te pleasen. Gevangen in je eigen denkpatronen. Níemand die dat mij ooit heeft gevraagd te doen, laat staan opgelegd.

Zo had ik gisteren een mega writersblock. Werkelijk ik bleef maar naar het scherm van mijn pc zitten staren en er kwam niks zinnigs op papier. Steeds weer met de backspace terug bij af. Toch niet goed genoeg, verkeerde woordkeuze, mijn eigen mening er teveel ingelegd, geen toegevoegde maatschappelijke waarde. Onzin! Elk verhaal heeft waarde. Misschien niet voor iedereen, maar al kan één persoon zich er maar in herkennen. Bovendien is schrijven een heerlijke uitlaatklep om je gedachten op papier te zetten. Waarom beperk ik me dan door naar de verwachting van anderen te leven? Streep erdoor.

Dat is de reden dat ik het roer wéér omgooi. Mijn blogs schrijf ik voortaan in de ik-persoon, zoals ík het voel, ervaar, beleef, zie, heb gehoord etc. Brené Brown is er groot mee geworden, door op een podium te gaan staan en zich kwetsbaar op te stellen. Dat geeft veel meer waarde, dan een ‘geknutseld opstel’.

Conclusie? Ik laat me niet gevangen zetten door OMA (oordeel, mening en aanname). OPA Onderwijzend Presenteren en Acteren is aan de beurt!

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand