Boerenverstand of Chinese wijsheid?

Boerenverstand of Chinese wijsheid?

De coronacrisis met ons gezonde boerenverstand analyseren om het in een begrijpelijke context te plaatsen, is haast niet te doen. Dan kunnen we ons beter richten op de Chinese wijsheid. Het Chinese woord voor crisis bestaat namelijk uit het karakter ‘WEI’ (gevaar) en ‘JI’ (mogelijkheid/kans).

Dat het virus een gevaar voor de menselijke gezondheid is, is zonder enige twijfel bewezen. Daar hoeven we ons hoofd niet meer over te breken. Afgevinkt. Welke kansen en mogelijkheden het biedt is namelijk veel interessanter! Er worden nieuwe producten ontworpen, fantastische formats gelanceerd en duurzame digitale diensten schieten sky high en kunnen de vraag amper aan.

Als Conceptsmid, draait mijn creatief brein overuren, want het denkt in oplossingen en kansen. Oké niet al mijn ideeën zijn praktisch toepasbaar, maar daar moet je je als ondernemer niet door uit het veld laten slaan. Ondernemersmentaliteit en creativiteit, zijn juist in crisistijd onmisbare eigenschappen om je bedrijf te runnen. Met die drijfveren ben je als ondernemer ooit gestart, weet je nog? En ja, het zal de nodige energie kosten om de zaken anders in te richten dan je gewend was. Een samenleving waar 1,5 meter de maatstaf wordt, vergt voor sommige branches een lenigheid waarbij je in de spagaat schiet en maar moeilijk op kan staan. Begrijpelijk, dat is buiten je comfortzone en dat ongemak mag er zijn…even…en dan weer opstaan en de blik vooruit richten.

Laten we van het verleden leren en het anders doen in de toekomst, zodat we weer een lichtpuntje aan het einde van de tunnel zien. Dat hoeft nog geen topsport te zijn, maar is een kans die je met een dosis gezond boerenverstand kan benutten.

 

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand